Avantajele oferite de caramida aparenta, un element special de decor

Caramida aparenta este unul dintre cele mai utilizate elemente folosite in amenajari interioare sau exterioare, fiind un material usor de folosit intr-o varietate de stiluri, ceea ce ii confera un statut aparte, acela de creator al mediu placut, estetic si practic, fiind folosita in Italia de sute de ani.

Fiind, probabil, cel mai vechi material de constructie folosit, caramida a fost inventata si folosita initial doar ca material de constructie dar, tinand cont de avantajele pe care le ofera, ea a devenit din ce in ce mai utilizata in decorarea sau accentuarea peretilor unei constructii sau interior, popularitatea ei conducand la aparitia unui alt produs, caramida aparenta, cu un aspect ce imita fidel adevarata caramida.

caramida-aparenta-ava-ceramix

Cu totii ne dorim ca spatiul in care locuim sau lucram sa fie cat mai relaxant si placut, cu o anumita stare de spirit, de aceea aceasta atmosfera poate fi construita cu elemente de amenajare speciale. Caramida aparenta este cu siguranta unul dintre aceste elemente decorative, avand stiluri diverse, caramida aparenta antichizata sau caramida aparenta clasica.

Fatadele sau peretii acoperiti cu acest tip de produs sunt caracterizate de o durata lunga de viata si de rezistenta ridicata, acestea fiind avantaje incontestabile in fata altor tipuri de finisaje. Aceste proprietati se datoreaza metodei de fabricatie si a materiei prime folosite, cu traditie de sute de ani in Italia, temperatura ridicata care se trateaza asigurand un material final omogen, extrem de fiabil si durabil.

Printre celelalte caracteristici tehnice se pot enumera:

– rezistenta la inghet, datorata in special absortiei scazute a umiditatii materialului;

– rezistenta mecanica, caramida aparenta rezistand cu succes la toate tipurile de presiuni mecanice (impact, compresie, indoire sau abraziune);

– densitate, permeabilitate la vapori si conductivitate termica;

– varietate de culori, nuante, modele si stiluri;

– aderenta ridicata, ceea ce o face ideala pentru utilizarea pe diverse suprafete (beton, lemn, piatra, prefabricate, etc);

– rezistenta la intemperii sau a razelor ultraviolete;

– rezistenta la schimbarile de temperatura, placile isi conserva forma;

– rezistenta la foc, caramida aparenta este igienica si bio-rezistenta;

La toate aceste se mai poate adauga si instalarea usoara dar si intretinerea usoara dar si, sa nu uitam, perioada lunga de functionare care poate ajunge chiar si la 100 de ani.

caramida-aparenta-ava-ceramix-1

AVA Ceramix comercializeaza caramida aparenta produsa in Italia dupa metodele traditionale, intr-o gama larga de modele, culori si stiluri. Toate modelele sunt disponibile pentru comanda, suna acum la numarul de contact!

tigla italia
CONSULTANȚĂ
tigla italia
MĂSURĂTORI
tigla italia
TRANSPORT
tigla italia
MONTAJ